dimecres, 27 de juliol del 2011

CARABASSO FARCIT DE VERDURES

Tots sabem que menjar verdures és molt important, a nosaltres ens agraden però  de vegades no sé com fer-les.
Aquesta és una recepta senzilla i gens difícil de fer. Agafem un parell de carabassons i els tallem en quatre trossos, els bullim en aigua amb sal sense que quedin massa tous.
Els deixem refredar en un paper absorbent, quan siguin freds els buidem sense arribar al fons.
En una paella amb una mica d'oli sofregim les verdures que tinguem a mà, en aquest cas vaig possar ceba, pastanaga, puerro i la polpa del carabassó, ho sofregim be a foc lent durant uns 12 min. hi afegim una mica de llet de soja per lligar-ho i ja podem farcir els trossos de carabassó.
Quan els haguem farcit els possem uns minuts al forn per que s'acabin de coure, si ens agrada hi podem possar una mica de formatge per sobre.

INGREDIENTS ( 4 PERSONES )
4 carabassons
1 ceba
1 puerro
1 pastanaga
20 ml. llet de soja
sal, formatge



dilluns, 25 de juliol del 2011

PETXUGA DE POLLASTRE AMB SALSA

Ja sabeu que passa a casa meva amb les petxugues de pollastre, no us ho tornaré a explicar. Aquesta és una recepta copiada de la meva sogra que és una cuinera excepcional  i que m'ensenya moltes coses , gràcies Nuria.
Agafem les petxugues les tallem a daus, les salem i les fregim en una paella amb poc oli, quan estiguin cuites i una mica rosses hi afegim un bric de nata líquida un bon raig de salsa de soja i una mica d'aigua ho deixem fer cinc minuts i ja estan llestes per menjar.

INGREDIENTS ( 4 PERSONES )
4 pits de pollastre
200 ml de crema de llet o nata líquida
5 cullerades soperes de salsa de soja
sal, aigua.

diumenge, 24 de juliol del 2011

PIZZA DE PESTO I TOMAQUETS

Les pizzes com les coques salades admeten tot tipus de combinació, fa pocs dies a la tele en un espai de cuina vaig veure una combinació que em va cridar l'atenció i la vaig preparar la veritat es que està deliciosa.
La massa és la que ja he publicat per fer pizzes i coques no us la torno a posar.
Estireu la massa i li escampeu per sobre el pesto que haureu fet amb un all, unes fulles d'alfabrega tendra, oli i com no tenia pinyons unes ametlles pelades.
Agafeu uns bons tomàquets madurs, els peleu i els traieu les pepites, els talleu a troços i els disposeu per sobre del pesto. Ho coeu al forn ja escalfat uns 10 minuts i llestos.
Podeu posar-hi per sobre formatge mozzarella o el que us vingui de gust, jo aquest cop no n'hi vaig posar, com m'havia descuidat de salar el tomàquet hi vaig posar uns grans de sal maldon per sobre.

INGREDIENTS 


Per 1 pizza
1 gra d'all
6 ametlles
6 fulles d'alfabrega
un polsim de sal
mig got d'oli
4 tomàquets ben macos.

CUPCAKES DE XOCOLATA

Els cupcakes no son més que una magdalena amb una cobertura, sempre m'havien fet gracia i volia intentar fer-les però em semblava que era molt difícil, l'altre dia una de les meves filles havia d'anar a l'aniversari d'una amiga i li vem regalar aquestes cupcakes, espero que les proveu de fer.
En un bol posem la mantega i el xocolata ho desfem al bany maria.Muntem les clares i els rovells amb el sucre un cop estan clarejades ( o sigui els rovells i el sucre muntats i de color groc clar) hi afegim la farina i la llevadura, ho mesclem bé i hi afegim el xocolata fos amb la mantega, ho barregem i hi afegim les clares muntades.
Agafem motlles per magdalenes i els omplim una tercera part, ho posem al forn a 180º ( abans l'escalfem ) uns 20 minuts, o ja estan llestes.
Per fer la cobertura o frostig de xocolata, desfem al bany maria el xocolata amb una mica d'aigua, quan estigui desfet ho retirem del foc i hi anem afegint la mantega. Ho posem a la nevera i en cos d'una hora ja ho podem posar per damunt de les magdalenes, els frostigs els podem fer un dia abans, així es mes fàcil de treballar.

INGREDIENTS
3 ous
1 cullerada sopera de sucre
63 gr de xocolata negra
1 cullerada de mantega
1 cullerada sopera de farina
1 cullerada de llevadura
PER LA CREMA DE XOCOLATA
163 gr de xocolata negra
63 gr d'aigua
88 gr de mantega