dimecres, 29 de maig del 2013

RISOTTO ALLE FRAGOLE ( RISOTTO DE MADUIXES) / RISOTTO DE FRESAS / STRAWBERRY RISOTTO

La setmana passada una amiga em va dir que el seu marit havia estat a Itàlia i  havia menjat un risotto de maduixes, li havia encantat, i no havia estat pas de postres si no de primer plat.
No cal que feu servir un arròs especial, jo vaig fer servir el que m'agrada per les paelles.
Primer feu un brou lleuger de verdures o en un litre d'aigua desfeu una pastilla d'avecrem de verdures.
Renteu i eixugueu unes maduixes, les tritureu amb 50ml. de nata liquida.
En una cassola  poseu un bon raig d'oli i una nou de mantega, hi sofregiu molta ceba ben picada, quan la tingueu ben sofregida (  no cremada ) li afegiu mig got de vi negre ( jo  li vaig posar un de la terra alta que m'havien portat ), el deixeu evaporar i hi poseu l'arròs li doneu unes quantes remenades i comenceu a abocar-hi el caldo de verdures, aneu remenant fins que se l'hagi begut, en poseu mes i seguiu remenant, quan el tingueu una mica cuit hi afegiu les maduixes triturades amb la nata i seguiu remenant, si es necessari hi afegiu una mica més de brou fins que vegeu que l'arròs te la textura desitjada, ho rectifiqueu de sal i ja estara.
Talleu unes maduixes a dauets per decorar, i a gaudir.

INGREDIENTS ( 2 PERSONES )
1 ceba
1/2 mig got de vi negre o rosat
6 maduixes mitjanes
2 mesures d'arròs ( jo faig servir una tassa de cafè )
50 ml. de nata líquida per cuinar
1 l. de brou de verdures ( o 1 pastilla de concentrat de verdures i 1 l. d'aigua )
oli, mantega i sal.


La semana pasada una amiga me dijo que su marido había estado en Italia y había comido un risotto de fresas, le había encantado, y no había sido de postre sino de primer plato.
No hace falta utilizar el arroz especial para risottos, yo utilicéel que uso para hacer la paella.
Primero haced un caldo ligero de verduras, o en un litro de agua deshacer una pastilla de caldo de verduras.
Lavar y secar unas fresas, las trituramos con 50ml. de nata liquida.
En una cazuela poner un buen chorro de aceite y una nuez de mantequilla, se sofríe mucha cebolla bien picada, cuando la tengais bien sofrita (no quemada) le agregamos  medio vaso de vino tinto, dejar que se evapore y añadir el arroz   darle unas cuantas vueltas y comenzar a verter el caldo de verduras, removiendo hasta que  el arroz se haya envebido , cuando el arroz empiece a estar cocido, agregue las fresas trituradas con la nata y siga removiendo, si es necesario se añade un poco más de caldo hasta que vea que el arroz tiene la textura deseada, rectificar de sal y ya estara.
Cortar unas fresas en daditos para decorar, y a disfrutar.

INGREDIENTES (2 PERSONAS)

1 cebolla
1/2 medio vaso de vino tinto o rosado
6 fresas medianas
2 medidas de arroz (yo uso una taza de café)
50 ml. de nata líquida para cocinar
1 l. de caldo de verduras (o 1 pastilla de concentrado de verduras y 1 l. de agua)
aceite, mantequilla y sal.


Last week a friend told me that her husband had been to Italy and had eaten a strawberry risotto. He  had loved it. But curiosly it wasn't a dessert, it was a starter!!!.
No need to use special rice for risotto.
First make a light broth with vegetables or in a liter of water dissolved a vegetable stock cube.
Wash and dry some strawberries, then grind in 50ml. double cream.
In a pan, put the  oil and a knob of butter, fry onion very finely chopped, when the onion is transluced add half a glass of red wine, let it evaporate and add the rice .  To give a few around and start pouring the vegetable broth, stirring until the broth is absorved.
Add the mashed strawberries with cream and keep stirring, if necessary add a little more broth until see that rice has the desired texture.
Cut some diced strawberries for garnish.

INGREDIENTS ( 2 PEOPLE  )

1 onion
1/2 half a glass of red wine or rosé
6 medium strawberries
Two measures of rice (I use a coffee cup)
50 ml. cream for cooking
1 l. vegetable broth (or 1 tablet of concentrated vegetable and 1 l. water)
oil, butter and salt.







dimecres, 8 de maig del 2013

ARRÒS AL MICROONES / ARROZ EN EL MICROONDAS / RICE IN THE MICROWAVE

Ara a quasi totes les cuines hi ha un aparell que quasi no fem servir, o això és el que passa amb el meu, és el MICROONES, ja fa temps em van regalar un llibre amb unes quantes receptes, però no m'acabaven de fer el pes. Ara tinc unes amigues que s'han aficionat als TUPPERWARES, ja sabeu que només es venen en reunions,  a la última que vaig anar ens van ensenyar un estri per fer l 'arròs al micro, era molt interessant, maco, fabulós però extremadament car. Vaig pensar que amb un bol de pirex i una tapa també podria funcionar, i així ha estat, la recepta que us porto no és mes que la manera de coure arròs al micro.
Agafeu la quantitat d'arròs que vulgueu coure i la poseu en un estri que pugui anar al micro ( jo faigeu  servir un bol de vidre ), el renteu unes quatre o cinc vegades, fins que veieu que l'aigua queda clara ( no blanca ) vol dir que ja li heu tret el midó. L'aigua ha de cobrir  l'arròs i un dit més, i afegiu una mica de sal, ho remeneu i ho tapeu, ho poseu al micro al 100% de potència 18 o 20 min. Passat aquest temps ja ho podeu treure. Espereu uns minuts per que acabi de bullir i no us cremeu al treureu.
El mateix sistema val per la pasta, el temps es un pel mès curt. També depen de la potència del micro, el meu te 800 w.


                        ----------------------------------------------------------------------

Ahora en casi todas las cocinas hay un aparato que casi no usamos, o eso es lo que me  pasa a mi con el mio, es el MICROONDAS.
Hace ya  un  tiempo me regalaron un libro con varias recetas, pero no me acababan de gustar
Ahora tengo unas amigas que se han aficionado a las reuniones de TUPPERWARE, ya sabéis que sólo se venden en reuniones, a la última que fui nos enseñaron un utensilio para hacer el arroz en el micro, era muy interesante, bonito, fabuloso pero extremadamente caro . Pensé que con un cuenco de pirex y una tapa también podría funcionar, y así ha sido, la receta que os traigo no es más que la manera de cocer arroz en el micro.
Tomad la cantidad de arroz que deseéis cocer y la coloque en un utensilio que pueda ir al micro (yo uso un bol de vidrio).
Lo  laváis  unas cuatro o cinco veces, hasta que veáis  que el agua queda clara (no blanca ) quiere decir que ya le habéis quitado el almidón.
Una vez lavado lo volvéis a cubrir de agua , añadís un poco de sal, removéis  y tapáis, lo colocáis en el micro al 100% de potencia 18 o 20 min. Pasado este tiempo ya está listo. Esperar unos minutos para que termine de hervir y no os queméis al sacarlo del micro.
El mismo sistema lo podéis aplicar a la pasta, el tiempo es un poco más corto. También depende de la potencia del micro, el mio tiene una potencia de 800 w.

                         -------------------------------------------------------------------------

Now in almost every kitchen there is a hardly used device, or that's what happens to me with mine, is the MICROWAVE.
Some time ago I got a book with several recipes, but I'd just like
I bring the recipe is just the way to cook rice in the micro.
Take the amount of rice as you want to cook and put them in a container that can go to micro (I use a glass bowl).
What do you wash the rice four or five times, untihe l you see that the water is clear (not white) and it means that you have taken away the starch.
Once you turn it wash water to cover, you add a little salt, remove wheel and cover the bolw.
You place it in the micro to 100% power 18 or 20 min. After this time the rice is ready. Wait a few minutes left to boil.
The same system can be applied to the  italian paste, the time is a little shorter. It also depends on the power of micro.