Encara és temps de carxofes, aquesta és una verdura que m'agrada molt de qualsevol manera, la recepta que us faig avui la vaig aprendre de la meva avia. El terme "ofegat " no és més que cuit al vapor amb el líquid que deixen anar les verdures.
S'agafen unes bones carxofes,s'els treuen les fulles més dures i és tallen en quatre trossos, jo les posso una estona amb aigua amb llimona perque no s'ennegreixin.
En una cassola es sofregeix una ceba, un parell de grans d'all i dos tomaquets tallat tot a trossos, quan està sofregit s'hi afegeixen les carxofes i una mica d'aigua, ho salem i ho coem amb el foc baix.
La cassola la tapo amb un plat amb aigua i la tapa a sobre, això és perque faci vapor i s'ofeguin.
INGREDIENTS ( 4 PERSONES )
1 kg de carxofes
1 ceba
2 tomaquets
2 grans d'all
sal i aigua
Losi soc la tieta nuria he donat un a mirada a la teva cuina. Que bo!!!!! Quan en provi alguna et donaré la puntuació
ResponElimina