divendres, 9 de desembre de 2011

CONFITURA DE TOMÀQUET A LA PANIFICADORA

Ja us he dit en altres ocasions que tenia una màquina de fer pa, però sovint aquests aparells el infrautilitzem és el meu cas. La meva màquina té una funció que no havia provat mai, MELMELADA, avui m'he atrevit i en un pis pas he fet una melmelada de tomàquet fantàstica. Ara us poso la recepta i la manera de fer-la sense màquina.
Recepta a la màquina, escaldar els tomàquets i pelar-los, treure la polpa i les llavors i tallar-los en quadrats petits, posar a la cubeta de la panificadora, ajuntar-hi el sucre i el suc de llimona i premer el boto de funció melmelada en una hora i mitja llesta. Ja la podeu posar en pots i tapar.
Si no teniu màquina poseu en una cassola la polpa del tomàquet amb el sucre i el suc de llimona i ho remeneu ben remenat ho deixeu reposar + - una hora i ho poseu al forn a foc fort fins que arrenqui el bull quan bulli ho poseu a foc baix una hora i mitja mes o menys o fins que veieu que el líquid s'ha evaporat, aneu en compte que no se us enganxi.
INGREDIENTS
1 kg. de tomàquets de rama
500 gr. de sucre moré
el suc d'una llimona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada