dimecres, 7 de desembre del 2011

TARTA SACHER

A la meva família el desembre es un mes ple de celebracions, a banda del nadal en som uns quants que fem anys i sempre que m'ho demanen m'encanta fer aquest deliciós pastis. No us explicaré la historia perquè no tinc pas massa temps, en una altra ocasió.
Separeu les clares dels rovells, en un bol les munteu a punt de neu i les reserveu.Els rovells el barregeu amb el sucre fins que quedi una crema blanquinosa. A part desfeu la xocolata amb la mantega, ho afegiu als rovells amb el sucre i ho barregeu bé i afegiu la farina i la llevadura ( o bicarbonat ) quan ho tingueu tot barrejat i afegiu les clares muntades. Ho poseu en una safata de forn i ho coeu uns 40 minuts mes o menys fins que ho punxeu i surti l'estri net, amb el forn a 180 º havent preescalfat abans.
Quan el pastis sigui fred,el talleu en dues porcions ( en horitzontal ),aclariu la confitura d'albercoc amb una mica d'almivar ( que haureu preparat al foc amb les dues cullerades de sucre i 100ml d'aigua) i ho esteneu per una de les porcions del pastis.
El torneu a muntar i esteneu per sobre la cobertura de xocolata mirant que us quedi ben llis, ho poseu a la nevera unes hores i llest.
Per fer la cobertura, foneu la xocolata i la mantega al bany maria i hi barregeu la nata, també ho podeu fondre al microones tenint en compte la temperatura, doncs la xocolata se us pot cremar.

INGREDIENTS
150 gr. xocolata de cobertura
100 gr. mantega
150 gr. sucre
4     ous
120 gr. farina
1cca. llevadura o bicarbonat

COBERTURA
150 gr. xocolata
150 gr. nata ( sense muntar )
75 gr. mantega


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada