dimarts, 28 d’agost del 2012

ENSAÏMADES


Ja sabeu que m'agrada remenar blogs de cuina, i fer receptes d'aqui i d'allà, la recepta d'avui l'he tret d'un blog que es diu www.tallerdesucre.blogspot.com.es  la elaboració sembla molt complicada però no és així.
Posem la massa mare en un bol i amassar fins a formar una bola, la cobrim d’aigua i esperem a que floti, en aproximadament 10 minuts.
En un altre bol , posem  la resta de farina, el sucre, l’aigua, el llevat i els tres ous i amassem, afegim la massa mare i anem agregant l’oli d’oliva ,poc a poc, ho tapem i deixem reposar la massa 15 minuts.
Engreixem bé, amb l’oli de gira-sol, la taula de treball , i agafarem porcions d' aproximadament 60 gr , i l’estirarem amb el corró, si es trenca una mica no passa res,formen un xurro i untem amb la llar,enrotllem la massa en forma d'espiral.
Col•locar , separades, en una safata per el forn,les ensaïmades, tapem i deixem llevar 2 hores aproximadament ,o fins que doblin el seu volum.
Escalfem el forn hi posem les ensaïmades  a 170 graus , ruixades amb aigua , durant 12 minuts aproximadament, o fins que agafin un color daurat.
Deixem refredar i empolvorem amb sucre de llustre.


INGREDIENTS (+- 20 unid.)
Massa mare:
- 10 ml d’aigua 
-10 gr de llevat fresc
-80 gr aproximadament de farina
Massa:
-510 gr de farina
-110 gr de sucre
-110 gr d’aigua
-10 gr de llevat fresc
-3 ous
-30 ml d’oli d’oliva
-Llar de porc
-oli de gira-sol
-Sucre de llustre


                       




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada