dimecres, 29 de maig de 2013

RISOTTO ALLE FRAGOLE ( RISOTTO DE MADUIXES) / RISOTTO DE FRESAS / STRAWBERRY RISOTTO

La setmana passada una amiga em va dir que el seu marit havia estat a Itàlia i  havia menjat un risotto de maduixes, li havia encantat, i no havia estat pas de postres si no de primer plat.
No cal que feu servir un arròs especial, jo vaig fer servir el que m'agrada per les paelles.
Primer feu un brou lleuger de verdures o en un litre d'aigua desfeu una pastilla d'avecrem de verdures.
Renteu i eixugueu unes maduixes, les tritureu amb 50ml. de nata liquida.
En una cassola  poseu un bon raig d'oli i una nou de mantega, hi sofregiu molta ceba ben picada, quan la tingueu ben sofregida (  no cremada ) li afegiu mig got de vi negre ( jo  li vaig posar un de la terra alta que m'havien portat ), el deixeu evaporar i hi poseu l'arròs li doneu unes quantes remenades i comenceu a abocar-hi el caldo de verdures, aneu remenant fins que se l'hagi begut, en poseu mes i seguiu remenant, quan el tingueu una mica cuit hi afegiu les maduixes triturades amb la nata i seguiu remenant, si es necessari hi afegiu una mica més de brou fins que vegeu que l'arròs te la textura desitjada, ho rectifiqueu de sal i ja estara.
Talleu unes maduixes a dauets per decorar, i a gaudir.

INGREDIENTS ( 2 PERSONES )
1 ceba
1/2 mig got de vi negre o rosat
6 maduixes mitjanes
2 mesures d'arròs ( jo faig servir una tassa de cafè )
50 ml. de nata líquida per cuinar
1 l. de brou de verdures ( o 1 pastilla de concentrat de verdures i 1 l. d'aigua )
oli, mantega i sal.


La semana pasada una amiga me dijo que su marido había estado en Italia y había comido un risotto de fresas, le había encantado, y no había sido de postre sino de primer plato.
No hace falta utilizar el arroz especial para risottos, yo utilicéel que uso para hacer la paella.
Primero haced un caldo ligero de verduras, o en un litro de agua deshacer una pastilla de caldo de verduras.
Lavar y secar unas fresas, las trituramos con 50ml. de nata liquida.
En una cazuela poner un buen chorro de aceite y una nuez de mantequilla, se sofríe mucha cebolla bien picada, cuando la tengais bien sofrita (no quemada) le agregamos  medio vaso de vino tinto, dejar que se evapore y añadir el arroz   darle unas cuantas vueltas y comenzar a verter el caldo de verduras, removiendo hasta que  el arroz se haya envebido , cuando el arroz empiece a estar cocido, agregue las fresas trituradas con la nata y siga removiendo, si es necesario se añade un poco más de caldo hasta que vea que el arroz tiene la textura deseada, rectificar de sal y ya estara.
Cortar unas fresas en daditos para decorar, y a disfrutar.

INGREDIENTES (2 PERSONAS)

1 cebolla
1/2 medio vaso de vino tinto o rosado
6 fresas medianas
2 medidas de arroz (yo uso una taza de café)
50 ml. de nata líquida para cocinar
1 l. de caldo de verduras (o 1 pastilla de concentrado de verduras y 1 l. de agua)
aceite, mantequilla y sal.


Last week a friend told me that her husband had been to Italy and had eaten a strawberry risotto. He  had loved it. But curiosly it wasn't a dessert, it was a starter!!!.
No need to use special rice for risotto.
First make a light broth with vegetables or in a liter of water dissolved a vegetable stock cube.
Wash and dry some strawberries, then grind in 50ml. double cream.
In a pan, put the  oil and a knob of butter, fry onion very finely chopped, when the onion is transluced add half a glass of red wine, let it evaporate and add the rice .  To give a few around and start pouring the vegetable broth, stirring until the broth is absorved.
Add the mashed strawberries with cream and keep stirring, if necessary add a little more broth until see that rice has the desired texture.
Cut some diced strawberries for garnish.

INGREDIENTS ( 2 PEOPLE  )

1 onion
1/2 half a glass of red wine or rosé
6 medium strawberries
Two measures of rice (I use a coffee cup)
50 ml. cream for cooking
1 l. vegetable broth (or 1 tablet of concentrated vegetable and 1 l. water)
oil, butter and salt.







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