dilluns, 7 d’octubre de 2013

PASTISSETS DE MENORCA

Cada cop que algun dels nostres amics va a Menorca , una de les meves filles els demana aquest pastissets típics, que a altres indrets del  nostre país agafen un nom diferent. A  les terres de l'Ebre els diuen ensaginades i al poble del meu pare ( a la Ribera d'Ebre ) els fan amb uns motlles amb forma de cor i els deien " corassons ".
Els ingredients que necessiteu son molt corrents, ous, sucre, farina i sagí ( llard de porc ) la ratlladura d'una llimona o unes gotes d'essencia  ( a mi m'agrada molt una que venen al lidl ).
Separeu els rovells de les clares, en un bol poseu el sucre amb els rovells i els blanquegeu , a continuació afegiu la farina i el llard, ho barregeu tot fins que quedi una massa homogènia i llisa. Ho haureu de fer amb les mans i us costarà una bona estona, per que al ser ingredients sòlids costa que lliguin.
Quan hageu fet la massa l'estireu ( poseu-la entre dos films per que no s'enganxi el corró ), deixeu-la d'un gruix d'un cm. talleu-la amb un motlle per fer galetes, les poseu en una safata de forn amb paper vegetal i les enforneu uns 12 min. a 180º amb el forn pre-escalfat.
Deixeu que es refredin i les empolvoreu  amb sucre glaç
Si teniu una pastadora automàtica o una panificadora anireu més ràpid. Jo no tinc pastadora i ho vaig fer a la panificadora amb la opció massa.

INGREDIENTS ( +- 30 PECES )
200gr. sucre
200gr. sagi a temperatura ambient
400gr. farina
3 rovells d'ou
ratlladura de llimona o essencia.

                                  -------------------------------------------------

Cada vez que alguno de nuestros amigos viajan a Menorca, una de mis hijas les pide este pastelito típico, que en otros lugares de nuestro país toman un nombre diferente.
Los ingredientes que necesitáis  son muy corrientes, huevos, azúcar, harina y manteca (manteca de cerdo), ralladura de limón o unas gotas de esencia  (a mí me gusta mucho una que venden en el lidl).
Separar las yemas de las claras, en un bol poner el azúcar con las yemas y los blanqueáis, después agregáis la harina y la manteca, mezclar todo hasta que quede una masa homogénea y lisa. Deberéis  hacerlo con las manos y os costará un buen rato, porque al ser ingredientes sólidos cuesta que liguen.
Cuando tengáis la masa lista la estiráis hasta dejarla de un grosor de un cm. ( ponerla entre dos trozos de film de cocina para que no se pegue el rodillo), cortarla con un molde para hacer galletas, ponerlas en una bandeja para horno con papel vegetal y  hornearlas  unos 12 min. a 180 º con el horno pre-calentado.
Dejar que se enfríen y las espolvoreáis con azúcar glas
Si tenéis una amasadora automática o una panificadora podéis hacerlo con la máquina , no os costara tanto hace la masa. Yo no tengo amasadora y lo hice en la panificadora con la opción amasado.

INGREDIENTES ( +- 30 PIEZAS )
200gr. azúcar
200gr. manteca de cerdo a temperatura ambiente
400gr. harina
3  yemas de huevo
ralladura o esencia de limón.

                                    --------------------------------------------------------


The ingredients needed are very common: eggs, sugar, flour and lard (pork fat) and a few drops of essence of lemon .
Separate the yolks from the whites, put the sugar in a bowl with the egg yolks and bleach it. Then add the flour and the lard, mix it around until you get a smooth dough.
When you have done it stretch the dough till it gets 1cm of thick (put it between two films that will not stick to the rolling pin). Now you can cut into a mold to make cookies, putt on a baking tray with parchment paper and Bake it about 12 min. 180 degrees with the oven preheated.
Let cool and sprinkle with icing sugar.
It can be easier to prepare it if you have an automatic mixer or a bread making machine.

INGREDIENTS ( +- 30 PIECES )
200gr .sugar
200gr.  lard (pork fat)
400gr. flour
3  egg yolks
lemon zest or essence.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada