dilluns, 16 de juny de 2014

COCA DE SANT JOAN/ COCA DE SAN JUAN / CAKE SANT JOAN

L'any passat va ser la primera vegada que feia la coca per sant joan, ara ja hi tornem,
Com sabreu el meu blog de capçalera, en quant a cuina tradicional es www.lacuinadesempre.cat, així doncs la recepta que us proposo és d'aquest blog.
Afegiu els ingredients en l'ordre que us aniré dient.
1.- Desfeu el llevat amb la llet, ho reserveu.
2.-Posem en un bol, l'ou, la vainilla, l'essencia de llimona la sal i el sucre, ho batim.
3.- Afegim la farina ( tamitzada si voleu ) el llard i la llet amb el llevat.
4.- Ho amassem durant uns 20 min., si la massa queda molt humida podem afegir un polsim de farina, i si per contra esta massa eixuta una mica de llet.
5.- Fem una bola amb la massa i la deixem repossar 10 min. la massa s'ha de treballar fins que quedi elàstica, es a dir que l'estirem amb els dits i no es trenca.
6.- Untem amb una mica d'oli la superficie per treballar, amb un corrò estirem la massa i fem la forma de la coca ( ovalada, cuadrada ).
7.- Ho posem en una safata de forn forrada amb paper vegetal i la farcim amb les fruites confitades, apreteu-les ben fort, perque quan la massa fermenti poden caure.
8.- Deixem reposar la massa unes 2-3 hores en un lloc sec i sense corrent d'aire ( pot ser el forn apagat, és clar). Passada aquesta estona la coca ha d'haver augmentat el triple de volum.
9.- Pintar la coca amb ou batut, amb cura de no abixar-la.
10.- Repartim els pinyons per sobre ( si us agraden ) l'ensucrem tot amb generositat, ja està a punt per enfornar.
11.-Amb el forn pre-escalfat entre 180º i 200º sense ventilador, coem la coca entre 12 i 15 minuts.
12.- Al treure-la del forn la ruixeu amb anís ( sense pasar-se ) li dona un toc super.
Si teniu una termomix, robot de cuina, amassadora o máquina de fer pa, us ho recomano per fer la massa, anireu més ràpid i no us costarà tant.


INGREDIENTS ( 2 COQUES )

500 gr.  de farina de força.
100 gr. de sucre.
5 gr. sal
75 gr. ou ( 1 ou i mig )
25 gr. llevat
50 gr. llard
1c.s. de vainilla liquida
1c.s. d'essencia de llimona
125 gr. de llet.
anís, fruita confitada, pinyons.


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El año pasado fue la primera vez que hacía la coca de sant joan, el tiempo ha pasado y ya estamos otra vez en ello.
Como sabréis mi blog de cabecera, en cuanto a cocina tradicional eswww.lacuinadesempre.cat  así pues la receta que os propongo es de ese blog.
Agregar los ingredientes en el orden que os iré diciendo.
1. - Deshacer la levadura con la leche, lo reservamos.
2.-  Poner en un bol, el huevo, la vainilla, la esencia de limón, la sal y el azúcar, lo batimos.
3. - Añadimos la harina (tamizada si  se desea) la manteca y la leche con la levadura.
4. - Lo amasamos durante unos 20 min., Si la masa queda muy húmeda podemos añadir una pizca de harina, y si por el contrario esta seca añadimos un poco de leche.
5. - Hacemos una bola con la masa y la dejamos reposar 10 min. la masa se debe trabajar hasta que quede elástica, es decir que la estiramos con los dedos y no se rompe.
6. - Untar con un poco de aceite la superficie para trabajar, con un rodillo estiramos la masa y hacemos la forma de la coca (ovalada, cuadrada).
7. - Lo ponemos en una bandeja de horno forrada con papel vegetal y la rellenamos con las frutas confitadas, apretarlas bien fuerte, porque cuando la masa fermente pueden caer.
8. - Dejar reposar la masa unas 2-3 horas en un lugar seco y sin corrientes de aire (puede ser el horno apagado, claro). Pasado este tiempo la coca debe haber aumentado el triple de volumen.
9. - Pintar la coca con huevo batido, con cuidado de que no se desinfle.
10. - Repartir los piñones por encima (si os gustan) y espolvorear con azúcar todo con generosidad, ya está listo para hornear.
11.-Con el horno pre-calentado entre 180 º y 200 º sin ventilador, horneamos la coca entre 12 y 15 minutos.
12. - Al sacarla del horno la rociamos con anís (sin pasarse) le da un toque super.
Si teneis una amasadora, robot de cocina , termomix o panificadora podeis hacer la masa con ello, os facilitara el trabajo enormemente.

INGREDIENTES ( 2 COCAS )

500 gr.  de harina de fuerza.
100 gr. de azúcar.
5 gr. sal
75 gr. huevo ( 1 huevo i medio )
25 gr. levadura.
50 gr. manteca.
1c.s. de vainilla liquida
1c.s. d'esencia de limón.
125 gr. de leche.
anís, fruta confitada, piñones.

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Last year was the first time I made the cake for Sant  Joan , here  is a typical cake.
As you know my blog header, in terms of cuisine traditional www.lacuinadesempre.cat, so the recipe that I propose is on  this blog.
Add  the ingredients in the order that I'll be saying.
1.- Melt the baker’s  yeast with the milk, so reservek.
2.-Put in a bowl, egg, vanilla, lemon essence salt and sugar,  beat it .
3.- Add the flour ,lard and milk with yeast.
4. - We knead for about 20 min., If the mass is very moist can add a pinch of flour and if dough is dry with a little milk.
5. - Making a ball with the mass and let it stand 10 min. the mass  should be worked until it be elastic, if we stretch a little finger is not broken .
6. - Untamed with a  oil on the work surface, stretch the dough with a rolling pin and make a cake shaped (oval, square).
7. - We put on a baking tray lined with baking  paper and fill it with candied fruit.
8. - Let stand for 2-3 hours in a dry and air flow (can be turned off the oven, of course). After this time the cake has to be increased three fold in volume.
9. - Paint the cake with beaten egg.
10. - Distribute the pine nuts over (if you like) with all the litter generosity is ready for baking.
11.-With the preheated oven between 180 ° and 200 ° fanless, cook the cake 12 to 15 minutes.

12. - In removing it from the oven sprinkle with anise,  it’s ready to eat.

INGREDIENTS (2 COCAS) 

500 gr. bread flour.
100 gr. sugar.
5 g. salt
75 gr. egg (1 egg /medium)
25 gr. yeast.
50 gr. lard.
1c.s. liquid vanilla
1c.s. d'essence of lemon.
125 gr. milk.
anise, candied fruit, pine nuts.




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