divendres, 2 de desembre del 2011

TARTA GUINNESS

La recepta d'avui em fa molta il.lusió, m'encanta la cervesa negra i des de que vaig veure aquesta recepta en un blog de cuina que m'agrada , Food & Cook la volia fer. Ahir com que tenia una ocasió especial ho vaig intentar i el resultat va ser immillorable.
Posem en una olla la cervesa a escalfar,sense que arribi a bullir,quan sigui calenta hi afegim la mantega tallada a trossos i ho anem remenant fins que la mantega s'hagi fos del tot, ho traiem del foc i ho reservem.
En un bol posem el cacau,el sucre,la farina i el bicarbonat ho barregem fins que tots els ingredients estiguin ben barrejats.
En un altre bol posem la nata líquida,els  ous i la vainilla i ho barregem amb un batedor manual fins que ens quedi una barreja uniforme, a continuació afegim la cervesa amb la mantega i ho barregem fins que les dues barreges s'hagin integrat uniformement. Un cop tenim la barreja líquida acabada i anem incorporant la barreja seca i ho batem enèrgicament amb el batedor manual fins que tinguem una massa uniforme i sense grumolls, queda bastant líquida però no us faci por,despres solidifica i queda una textura sucosa i humida.  Ho aboquem en un motlle enrasat hi ho posem al forn a 180º ( preescalfat ) durant uns 50m. aprox. o fins que al punxar-ho ens surti l'estri net. Quan estigui cuit el deixem refredar i el cubrim amb el frostig que hem preparat.
Per prepara el frostig hem de muntar la nata, un cop muntada la reservem.A part barregem el formatge amb el sucre glaç fins aconseguir una crema suau, després hi afegim la nata i ho barregem de forma suau fins que tots els ingredients estiguin ben integrats, ho escampem per sobre del pastis i ja es pot servir.
Jo  la vaig preparar un dia abans i estava deliciosa.En lloc de vainilla líquida ( com que no en tenia ) hi vaig posar dues cullerades de sucre avainillat que vaig barrejar amb els ingredients secs.

INGREDIENTS

250 ml. cevesa negra Guinness 
250 gr. mantega
75. gr. cacau en pols
400 gr. sucre
140 ml. nata per muntar
2 ous
1 c.de vainilla líquida
250 gr. farina
2,5 c. de bicarbonat.

FROSTIG  

300 gr. formatge tipus Philadelpia ( jo vaig fer servir el del mercadona )
150 gr. sucre glaç
360 ml. nata líquida per muntar.


     ---------------------------------------------------------------------------------------------





1 comentari:

  1. Aquest cap de setmana e probat la tarta Guinness,bonissima molt esponjosa, no sembla que porti cervesa i als nens tambe els a agradat molt.

    ResponElimina