divendres, 21 de juny de 2013

TARONJA CONFITADA / NARANJA CONFITADA / CANDIED ORANGE

Com us vaig dir ahir al facebook, estic preparant la coca de St. Joan, i que és una coca sense la fruita confitada? a més  la meva preferida es la taronja. He voltat les botigues del meu poble, els supers de les rodalies i no n'he trobat, tampoc volia anar més lluny, al final veient unes taronges que tenia a casa em vaig il·luminar, i si les confito jo?. El procés no es difícil, avui he escoltat a la radio forma de fer-ho, realment és laboriosa, però jo he seguit un mètode més ràpid però igual d'efectiu.
Agafeu les taronges, les renteu i les talleu a rodelles o a gallons fins, com més us agradin.
Les poseu en una olla amb un bon grapat de sal i ho feu bullir, ho enretireu i les renteu amb aigua freda ( vigileu que no se us trenquin).
A continuació les torneu a l'olla amb el sucre i l'aigua, ho poseu a bullir quan arrenqui el bull abaixeu el foc i ho deixeu que es vagi fent lentament, trigareu entre una hora i hora i mitja.
Aneu sacsejant l'olla per les nanses, no remeneu se us podria trencar la taronja.
Quan veieu que quasi no hi ha almívar ja esta fet, ho traieu i ho deixeu eixugar a sobre d'una reixeta ( poseu una safata a sota ) per que goteja.
Si us en sobra el podeu congelar, embolicat amb paper film. També ho podeu guardar en un lloc sec embolicat amb paper de forn.

INGREDIENTS ( 4 TARONGES )

4 taronges
1/2 l. d'aigua
200 gr. sucre
1 c sal 

                                                                      ----------------

Como os dije ayer en  facebook, estoy preparando la coca de St. Joan, y que es una coca sin la fruta confitada? además mi preferida es la naranja. He buscado en todas las tiendas de mi pueblo, los supers de los alrededores y no he encontrado, tampoco no quería ir más lejos, al final viendo unas naranjas que tenía en casa me iluminé, y ¿ si las confito yo?. El proceso no es difícil, hoy he oido por la radio la verdadera   forma de hacerlo, realmente es laboriosa, aunque yo  he seguido un método más rápido pero igual de efectivo.
Coged las naranjas, lavar y cortar en rodajas o en gajos finos, como más os gusten.
Las colocais en una olla con un  puñadito de sal y las herviis, cuando hiervan las retirais  y lavais  con agua fría (cuidado que no se os rompan).
A continuación las volveis a poner en la olla con el azúcar y el agua, lo ponemos a hervir, cuando hierva bajar el fuego y dejar que se vaya haciendo lentamente, tardará entre una hora y hora y media.
Ir meneando la olla por las asas, no remover se os podría romper la naranja.
Cuando veais  que casi no hay almíbar ya esta hecho, lo retirais  y lo dejais secar sobre una rejilla (poner una bandeja abajo) ya que puede que gotees.
Lo podeis guardar envuelto en papel film en el congelador, con papel de hornear en un sitio seco.

INGREDIENTES (4 NARANJAS)

4 naranjas
1/2 l. de agua
200 gr. azúcar

1 c sal

                                                                    ---------------------

As I said yesterday on facebook, I'm preparing the cake St. John, it is a cake without candied fruit? also my favorite is the orange. I toured the stores in my town, the super and I have not been around, did not want to go further, seeing the end I had some oranges home I lit, and if I confectionery?. The process is not difficult, today I heard on the radio how to do it, it really is laborious, but I followed a faster method but just as effective.
Take oranges, wash and cut into slices or wedges until, as you like.
Then place in a pot with a handful of salt and then boil it. Wash with cold water (be careful you do not break).
Then return to the pot with the sugar and water to boil. Boild it slowly, takes between an hour and hour and a half.
When you see almost no syrup is done, remove it and let it dry on a rack (put a tray below) for dripping.
You can freeze the leftover , wrapped in plastic wrap. Also you can store in a dry place wrapped in greaseproof paper.

INGREDIENTS (4 ORANGES)
4 oranges
1/2 l. water
200 gr. sugar
1 c saltCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada