dimarts, 12 d’abril del 2011

DOO-WAPS

En aquests temps que corren m'he proposat estalviar per totes bandes, les visites al "pi-dolç" per berenar ( si ja eren espaiades ) ara encara ho seran més.He decidit fer jo mateixa les coses dolces per menjar, vaig començar per les madalenes, les ensaimades , les palmeretes de pasta de full ( ja us posaré les receptes ) i avui després de 3 proves us ensenyo aquesta dels doo-waps, això no és més que una versió del pa amb xocolata però divertida i encara que , entretinguda , molt fàcil de fer.La recepta l'he tret d'un blog de cuina que es diu petiteboulangerie.blogspot.com, on hi han moltes receptes de maneres de fer pa i receptes dolces.Jo l'he adaptat doncs la recepta original no és massa dolça.
Amassem be tots els ingredients menys les gotes de xocolata fins que estiguin ben integrats. A la meitat de l'amassat afegim les gotes de xocolata i seguim treballant la massa fins que sigui llisa i elàstica. Si ho feu com jo amb la panificadora afegiu les gotes de xocolata quan soni el senyal acústic.Ho traiem de la panificadora i fem una bola amb la massa, ho col·loquem en un bo, empolvorem la superfície amb una mica d'aigua per evitar que faci crostra, la tapem amb un drap i la deixem reposar fins que hagi doblat el tamany, 1 1/2 hores aproximadament, l'hem de deixar en un lloc càlid i que no li passi la corrent.
Aboquem la massa sobre el taulell lleugerament enfarinat, treballem una mica més fins que no se'ns enganxi. La dividim en porcions iguals ( unes 12 ) i les arrodonim.
Tornem a tapar els panets amb un drap i els deixem reposar uns 45 minut.
De mentres preescalfem el forn a 210º.
Enfornem els panets a 190º durant 15-20 minuts.
Deixem refredar els panets.


INGREDIENTS( 12 panets o més )


260 ml de llet
50 gr. de mantega fosa
1 c. de sal
5 c.soperes de sucre
400 gr. de farina de força
100 gr. de massa mare
5 gr. de llevadura
75 gr. de gotes de xocolata






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada