dilluns, 14 de gener de 2013

MONGETES DEL GANXET AMB CLOÏSSES / JUDIAS DEL GANXET CON ALMEJAS / GANXET BEANS WITH CLAMS

Ja sabeu que vivim a la terra de les mongetes del ganxet, pels que no les conegueu us diré que son unes llegums finíssimes, que es couen en un plis-plas i que als mercats de les nostres contrades les venen els mateixos pagesos que les conreen.
Així doncs la recepta d'avui l'he fet amb aquestes mongetes, aixó no treu que les pogueu fer amb un altre tipus de mongetes inclús amb mongetes cuites de pot.
Compreu unes cloïsses i les poseu una estona amb un bol amb aigua i sal perquè treguin la sorra que puguin tenir.
Poseu les mongetes en una olla amb aigua freda amb unes cullerades de sal , uns grans d'all i unes fulles de llorer, ho tapeu i ho poseu a foc viu, quan arrenqui a bullir abaixeu el foc i deixeu que bullin a mig gas durant una mitja hora, aneu vigilant i veureu que a mida que es van fent les mongetes es dipositen al fons de l'olla, quan vegeu que quasi s'ha evaporat l'aigua ja estaran llestes.Les escorreu i les reserveu.
En una cassola baixa poseu les cloïsses escorregudes, les tapeu i deixeu que s'obrin, quan siguin obertes hi poseu un got petit de vi blanc i deixeu que s'evapori una mica, afegiu les  mongetes cuites i una picada d'all i julivert ( jo poso en una batedora dos grans d'all, unes branques de julivert i mig got d'oli ), ho remeneu i deixeu que es cogui a foc baix uns tres minuts.
Proveu-ho veureu com us en llepeu els dits.

INGREDIENTS ( 5 PERSONES )
1/2 kg. de mongetes del ganxet
300 gr. de cloïsses
1 fulla de llorer
4 grans d'all.
julivert
sal
1 got de vi blanc
oli


                       ----------------------------------------------------------------------------

Ya sabéis que vivimos en la tierra de las judías del ganxet, los que no las conozcáis os diré que son unas legumbres finísimas, que se cuecen en un plis-plas y que en los mercados  las venden los mismos payeses que las cultivan .
Así pues, la receta de hoy la he hecho con estas judías, eso no quita que la podáis hacer con otro tipo de judías incluso con judías cocidas de bote.
Comprar unas almejas y ponerlas un rato en un cuenco con agua y sal para que saquen la arena que puedan tener.
Poned las judías en una olla con agua fría y un par de cucharadas de sal, unos dientes de ajo y unas hojas de laurel. Tapad y  poned a fuego vivo, cuando rompa a hervir bajar el fuego y dejar que hiervan a medio gas durante una media hora, ir vigilando y veréis que a medida que se van haciendo, las judías se depositan en el fondo de la olla, cuando veáis  que casi se ha evaporado el agua ya estarán listas.
Escurrir y reservar.
En una cazuela baja colocar  las almejas limpias, taparlas y dejáis  que se abran, cuando estén abiertas rociarlas con un vaso pequeño de vino blanco y dejar que se evapore.
Añadir las judías cocidas y una picada de ajo y perejil (yo pongo en una batidora dos dientes de ajo, unas ramas de perejil y medio vaso de aceite), remover y cocer a fuego bajo unos tres minutos.

INGREDIENTES (5 PERSONAS)

1/2 kg. de judías del ganxet
300 gr. de almejas
1 hoja de laurel
4 dientes de ajo.
perejil
sal
1 vaso de vino blanco
aceite

                                       ------------------------------------------------------------------

Where I live is traditional the beans of  ganxet.
So today's recipe I made it with these beans.
Buy some clams and put it in a bowl with water and salt.
Put the beans in a pot with cold water , a couple tablespoons of salt, a few cloves of garlic and bay leaves.
Cover and put on high heat, when it starts to boil reduce heat and let simmer  for half an hour.
When  the beans are placed in the bottom of the pot, when you see that it has almost evaporated the water, the beans are cooked
Drain and reserve.
In a saucepan place the clams clean, cover them and let that open,then add a small glass of white wine and let it evaporate.
Add the cooked beans and chopped garlic and parsley (I put in a blender two cloves of garlic, a few sprigs of parsley and half a cup of oil), stir and cook over low heat about three minutes.
Beans are now ready.

INGREDIENTS (5 PEOPLE)

1/2 kg. ganxet bean
300 gr. clam
1 bay leaf
4 cloves of garlic.
parsley


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada