dissabte, 9 d’abril del 2011

TARTA TATIN D'ENDIVIES

No sé si sabeu que és una tatin, és una tarta que es fa amb pomes i que la massa es posa a sobre de la fruita, o sigui al reves de com la fariem, com si fos una tapa. En algun lloc he llegit que aquesta tarta se la va inventar un cuiner francès al que li va caure el pastis just quan l'acabava de fer.
Aquesta recepta no és de postres, és un primer plat adaptat d'una recepta que he llegit en  un blog de cuina en francès que m'agrada molt, es diu Papilles et pupilles. 
A casa ara seguim una dieta que m'agrada és la dieta dissociada, és a dir no barregem hidrats amb proteïnes, per això he preparat aquest plat, les endívies són verdures i la massa de la tarta com és pasta de full no porta ou ni mantega animal, es adequada.
La preparació es la següent : s'agafen les endívies, es tallen per la meitat i les poso al  micro-ondes uns 3 minuts, quan estan les fregeixo a la paella fins que estan torrades ( amb poc oli i el foc no massa alt perquè no es cremin).
Quan estan fetes les posem en una safata rodona per fer tartes i les cobrim amb la pasta de full, la punxem una mica per que no es bufi, ho posem al forn uns 20 minuts ( vigilant que no és cremi ) a 180 º.
Quan ha passat el  temps ho desemmotllem i ja ho podem servir, ah!! hi posem per sobre una mica de sal maldon o vinagre de mòdena ( al gust de cadascú).

INGREDIENTS 

1 Làmina de pasta de full
5 endivies
sal maldon, oli d'oliva, vinagre de mòdena.



2 comentaris:

  1. Ostres lola, no sabia que tenies un blog! I per cert, molt bona pinta les endivies... I jo que pensava que només servien com a excusa per a menjar salsa roquefort :$

    ResponElimina
  2. Gràcies Oriol, ja veus que les endivies ofereixen altres possibilitats.

    ResponElimina