dimecres, 11 de maig del 2011

MANDONGUILLES

Sembla que fer mandonguilles sigui molt entretingut, és fals, no es triga tant.La veritat es que m'agrada fer-les i amb mitja horeta ho tens tot llest fent xup-xup, perquè aixó sí ho has de deixar fer xup-xup.
Agafes 750 gr. de carn picada ( millor si es meitat de vedella o bou i meitat de porc ) la poses en  un bol ,la salpebres hi afegeixes all i julivert ben trinxadet , 1 ou i 4 cullerades de pa ratllat. Ho remenes tot fins que es faci una massa compacta, llavors heu d'anar fent boles, jo ho faig amb les mans ben netes , i m'hi poso una mica de farina perquè no s'enganxi, quan tingueu les boles fetes les passeu per farina i les fregiu amb oli abundant, les reserveu en un plat amb paper de cuina perquè deixin anar l'oli sobrant.
En una cassola sofregiu un parell de cebes de figueres amb tres cullerades de tomàquet triturat ( a vegades per anar més de presa hi poso tomàquet fregit ) quant està sofregit hi afegiu brou ( + - 1 litre ) ja sabeu que si no hi ha brou serveix aigua clara i una pastilla de concentrat.Ho deixeu coure fins que comenci a bullir i  afegiu les mandonguilles rectifiqueu de sal i ho deixeu coure amb el gas mes suau uns 30-35 minuts, per que la salsa espesi  una mica agafeu una tassa de suc i hi dissoleu una cullerada de café de maizena, ho poseu al brou i veureu com la salsa es fa més consistent.
Per acompanyar aquestes mandonguilles avui he fet arròs bullit, però si sou fanàtics de  les dietes, de la cuina saludable etc.. queden molt bones amb unes verdures bullides ( mongetes, menestra, pesols ).
També les podeu afegir a l'hora de posar-hi les mandonguilles.

INGREDIENTS ( 5 PERSONES )
750 gr. carn picada
3 grans d'all
3 branques de julivert
1 ou
4 cullerades soperes de pa ratllat
sal pebre
2 cebes de figueres
2 tomàquets madurs o 4 cullerades soperes de tomàquet triturat o tomàquet fregit
1 litre de brou o aigua
1 c.c. maizena

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada