dilluns, 23 de maig del 2011

SALSA DE CEBA

Aquesta és una salsa molt fàcil de fer i que serveix per acompanyar plats de carn i també de pasta. Us explicaré dues maneres de fer-la, una la que em van ensenyar originalment i la segona la variant que jo li dic vegetariana o de règim, ja sabeu que a casa practiquem la dieta montignac, és a dir no barregem hidrats i proteïnes ( o al menys ho intentem ).
1- Agafeu 4 o 5 cebes ( a mi m'agraden les de figueres, son més dolces ) les peleu i les talleu de manera irregular, en una cassola amb una mica d'oli hi enrossiu unes puntes de bacó ( no massa ) per donar una mica de gust. Quan les tingueu sofregides hi afegiu la ceba, li doneu un parell de voltes i la cobriu d'aigua abaixeu  el foc i la deixeu bullir fins que veieu que l'aigua s'ha evaporat. Hi afegiu 75 cl de nata liquida i ho tritureu amb la batedora fins que quedi una salsa fina.Us ha de quedar d'un color torrat.
2- Aquesta versió és la vegetariana, no hi heu de posar els daus de bacó ni la crema de llet. La textura és la mateixa, només canvia el sabor.

INGREDIENTS


4 o 5 cebes
50 gr. daus de bacó
75 cl de nata líquida o crema de llet
aigua

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada