dissabte, 7 de maig de 2011

TOURNEDOS DE PORC AMB VERDURETES I SALSA DE CEBA

El tournedos en si es una peça de la vedella, i la recepta originalment es fa amb carn de vedella, però a mi me la van ensenyar a fer amb el filet del porc. Aquest plat te un nom curiós diuen que ve del frances " tourner  dos" que vol dir donar la volta, aquesta expressió la feien servir els francesos al segle XVIII quan donaven la volta a les viandes per ensenyar la part mes maca, quan aquestes ja tenien uns quants dies. Altres diuen que es per que es fa donant la volta al tall. Es pot fer a  la planxa, a la brasa  o com l'he fet jo al forn.
Es talla el filet de porc en porcions d'uns dos dits de gruix, s'aplana amb un ganivet o amb un corró, s'embolica amb unes llesques de bacó, es salpebra i es posa amb una safata de forn amb uns dauets de mantega, s'escalfa el forn a 180 º i es fan durant 4 o 5 minuts.
Aquest cop l'he acompanyat amb unes verdures bullides i una salsa de ceba que  ja us penjaré en una altra ocasió.
Bon profit!!!

INGREDIENTS ( 5 PERSONES )
2 filets de porc (llamineres)
10 llesques de bacó fumat
sal, pebre, mantega




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada