Les llegums també són importants en una bona dieta, a vegades però costa menjar-les, jo procuro fer-ne un cop per setmana.Aquesta setmana toca llenties i les preparo amb verduretes, això sí ven triturades per que no es trobin ( a casa són així de fins... )
He triturat a la minipimer una ceba, un parell de pastanagues, un troç de carabassó, mig pebrot vermell i mig verd.
En una cassola poses un bon raig d'oli, i sofregeixes dos grans d'all i hi afegeixes les verdures triturades, quan faig aquest sofregit i afegeixo una mica d'aigua i ho deixo uns minuts a foc lent, quant està ven daurat hi afegeixo la polpa d'uns tomàquets i un rajolínet de conyac, ho deixo sofregir uns minuts més i hi afegeixo les llenties, jo faig servir les llenties pardines que són petites i és couen molt depresa. Ho remenes una mica i ho cobreixes d'aigua, o brou de verdures, si hi poso aigua i agrego una pastilla de caldo de verdures en lloc de sal.
Quan comenci a bullir abaixes el foc perquè coguin lentament, si no es desfan. Amb uns vint-i-cinc minuts estaran llestes per menjar.
INGREDIENTS ( 5 PERSONES )
250 gr. de llenties
2 grans d'all
2 pastanagues
1/2 pebrot verd, vermell
1/2 carabassó
1 ceba
2 o 3 tomàquets ratllats, o unes bones cullerades de tomàquet fregit de pot.
Aigua, o brou de verdures
Sal, pastilla de brou de verdures.
Podries posar-hi algo de xorisso o quelcom de mes consistent, no?
ResponEliminaAquesta setmana tocaven vidues!!! jajajajaajaja però tu no les vas tastar.
ResponElimina